Maraş Lahmacunu

Maraş lahmacunu, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve diğer lahmacun çeşitlerinden ayrılan özellikleri bulunmaktadır. Bu lezzetli yemeğin en belirgin özelliği, sarımsak yerine soğanın tercih edilmesidir. Malzemeler: 1 kg yağlı kuzu kıyma veya kuzu kaburga kıyması 4-5 adet büyük boy kuru soğan 3-4 adet yeşilbiber 3-4 adet domates 1-2 baş sarımsak 1 demet maydanoz 1 yemek… daha fazla oku »

Maraş Tarhanası

Kahramanmaraş ve çevresi için kış aylarında önemli bir besin kaynağı olan Maraş tarhanası, muhafazası kolay, zengin besin değeri ve çeşitliliği ile öne çıkar. Bu ürün, diğer bölgelerdeki tarhanalardan farklıdır çünkü Kahramanmaraş’ın iklimi, doğal katkıları ve yerel tüketim alışkanlıklarıyla şekillenir. Genellikle un ve yoğurttan yapılan toz halindeki tarhana sadece çorba olarak tüketilir. Ancak Maraş tarhanası, dövme… daha fazla oku »

Kenar Çubuğu