Maraş Lahmacunu

Maraş lahmacunu, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve diğer lahmacun çeşitlerinden ayrılan özellikleri bulunmaktadır. Bu lezzetli yemeğin en belirgin özelliği, sarımsak yerine soğanın tercih edilmesidir. Malzemeler: 1 kg yağlı kuzu kıyma veya kuzu kaburga kıyması 4-5 adet büyük boy kuru soğan 3-4 adet yeşilbiber 3-4 adet domates 1-2 baş sarımsak 1 demet maydanoz 1 yemek… daha fazla oku »

Maraş Biberi

Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Hatay, Şanlıurfa illerini kapsayan havzada yetiştiriciliği yapılan Maraş biberinin geçmişi net olarak bilinmemekle beraber, endüstriyel üretim amacıyla ekiminin yapılması 1940’lı yılları bulmaktadır. Bölgede kırmızıbiber üretimi uzun yıllardan beri yapılmakla birlikte, üretimde ve kurutmada geleneksel yöntemlerin kullanılması gerek tüketici sağlığı ve gerekse tarım işletmeleri açısından bazı problemlere neden olmaktadır. Kırmızıbiber tarım işletmeleri,… daha fazla oku »

Kenar Çubuğu